23 Okt

Thunderstruck

Nu är Stina Nyberg här för att bota vår brist på fascination över elektricitet och återföra dess forna magi. Inspirationen kommer från kringresande magishower vid förra sekelskiftet när elektricitet både var en vetenskaplig nyhet och underhållning. Stjärnan i showerna var Nikola Teslas uppfinning teslaspolen som skjuter blixtar. Med hjälp av sin egen teslaspole skapar Stina Nyberg en dansföreställning av de osynliga krafter som omger oss. I full skyddsdräkt kliver hon upp på scenen, sänder en blixt från sitt långfinger och skapar en upplevelse fylld av elektricitet, energi och magi.

Information om arrangemanget:

Efter föreställningen följer ett publiksamtal med Stina Nyberg, Rani Nair och Josefine Adolfsson.

Rani Nair är dansare och koreograf. Efter en lång internationell karriär är Rani Nair bosatt i Lund sedan 2014. Hon arbetar nu med att bygga upp ett lokalt nätverk, publik och intresse för konstformen Samtida dans.

Josefine Adolfsson är författare och journalist och har bland annat skrivit manus till den guldbaggebelönade filmen Apflickorna samt varit reporter, kritiker och programledare i Sveriges Radio P1 och P3.

Datum: 2018-10-23

Tid: 19:00

Plats: Lund, Stenkrossen

Biljettinfo:

100 kr, scenpass 75 kr, student/under 26 år 50 kr

Köp biljett

Scenpasserbjudande: rabatt 25 kr