28/3 Jag blir nog aldrig bjuden dit igen

jag blir nog aldrig bjuden dit igen

Tid: 19.00

Lokal: Lunds Stadsteater

Biljetter: Biljettbyrån i Lund 046-131415 och Kulturcentralen i Malmö 040-103020 www.ticketmaster.se, www.kulturcentralen.nu

Göthe och Karl Gerhard
JAG BLIR NOG ALDRIG BJUDEN DIT IGEN
I musikalen Jag blir nog aldrig bjuden dit igen minns Göthe Ericsson sitt liv med Karl Gerhard medan han sliter med att renskriva den store revykungens dagböcker.
Göthe var 16 år när han första gången mötte sin stora idol Karl Gerhard. Han blev snart engagerad som Karl Gerhards sekreterare och allt i allo. Det blev början på en komplicerad kärlekshistoria som fick pågå i det fördolda; homosexuella relationer var olagligt. Efter att de glidit isär var Göthe fortsatt djupt engagerad i Karl Gerhards artistliv och som förälder till deras adoptivdotter Fatima.
Karl Gerhard var berömd för sina elaka men eleganta och litterära kupletter. Han var en politiskt modig estradartist, han kritiserade kraftigt nazismen och den svenska eftergiftspolitiken. Han var en storartad artist men också en ömtålig människa som var rädd att bli bortglömd, vännen Göthe förväntades alltid ställa upp.

Tonsättaren Jan-Erik Sääf och textförfattaren Erik Fägerborn har skapat en faktabaserad fantasi om Göthe Ericsson och Karl Gerhard. I regi av Stina Ancker levandegörs revykungen av sång- och dansmannen Lars Humble medan Göthe gestaltas av tre artister i olika åldrar för decenniernas olika minnesbilder. Damorkestern leds av Annika Bjelk.

Föreställningstid ca 2 tim inkl. paus.
ROLLER
Karl Gerhard: Lars Humble
Äldre Göthe: Hans Peter Edh
Göthe: Niklas Riesbeck
Unge Göthe: Sonny Enell
Victor Sörhus/peruk-BoBosse/Chris Granquist: Oscar Pierrou Lindén

DAMORKESTER
Kapellmästare vid pianot: Annika Bjelk
Violin: Inga Zeppezauer
Multiblås: Pernille Bévort
Kontrabas: Magdalena Entell

KONSTNÄRLIGT TEAM
Scenografi: Fredrik Glahns och Kajsa Larsson
Kostymdesign: Kajsa Larsson
Ljusdesign: Fredrik Glahns
Koreografi: Johanna Hybinette
Regi: Stina Ancker
UPPHOVSPERSONER
Musik: Jan-Erik Sääf
Sångtext & manus: Erik Fägerborn och delar ur Karl Gerhards kupletter, samt – med tillstånd av Fatima Svendsen – citat ur Gerhards brev och dagböcker 1944-1964
Förlag: Colombine Teaterförlag

Produktion: Malmö Opera. Hemsida www.malmoopera.se

Möjlighet till syntolkning