2/5 Katt på hett plåttak

Stor ensemble i originaluppsättning av Tennessee Williams klassiker

katt_pa_hett_plattakPå plantagen firar man stort att patriarken fyller 65 år. Allt är till synes lyckligt och polerat. Men under ytan frodas hemligheterna. Pappan vet ännu inte om att han är döende, att han firar sin sista födelsedag, och att kampen om vem som ska få ärva marken redan börjat. Ingifta Maggie, som kämpat sig upp från slummen har bara ett mål för ögonen, att bli gravid så att ägorna tillfaller henne och hennes man Brick. Men Brick är inte med på noterna, han är fullständigt upptagen med att sörja förlusten av Skipper, hans bästa vän i livet. Det som de hade var något annat, något mycket större och sannare…

I Katt på hett plåttak ryms teman som girighet, lögner, sociala koder och sexuella begär. Den är en av vår tids stora klassiker, känd från filmatiseringen från 1958 med Elizabeth Taylor och Paul Newman i huvudrollerna. En filmatisering som författaren Tennessee Williams själv avskydde då manuset blev starkt censurerat för att det ansågs för radikalt. I denna uppsättning återvänder vi till originalet. Sju skådespelare på scen med regi av Carl Johan Karlson.

Medverkande: Frida Beckman, Jesper Feldt, Bill Hugg, Lisa Larsson, Erik Magnusson, Ulla Tylén, Björn Wahlberg

Regi: Carl Johan Karlson

Scenograf: Nina Fransson

Kostymdesign: Jasminda Blanco

Ljusdesign: Christer Billström

Mask: Anna Olofson

Riksteatern i samarbete med Västmanlands Teater.

Katt på hett plåttak presenteras efter överenskommelse med The University of the South, Sewanee, Tennessee. Teaterförlag: Nordiska ApS – Köpenhamn.

Spelas: måndag 2 maj 19:00  

Plats: Lunds Stadsteater

Biljetter: Biljettbyrån i Lund 046-131415 och Kulturcentralen i Malmö 040-103020
www.ticnet.se, www.kulturcentralen.nu

Pris: 250:- / Scenpass 210:- / Under 26 & Student 90:-

Föreställningslängd: 2 timmar 30 minuter inklusive paus