24/1 Medan klockan tickar

medan klockan tickar

OBS! 2 FÖRESTÄLLNINGAR SAMMA DAG

Föreställning för universitetet

Tid: 15.15

Lokal: Stenkrossen

Pris: 50 kr

Biljetter: Biljettbyrån i Lund 046-131415 www.ticketmaster.se eller på dörren med cash eller swish.

—————————————————–

Offentlig föreställning

Tid: 19.00

Lokal: Stenkrossen

Biljetter: Biljettbyrån i Lund 046-131415 och Kulturcentralen i Malmö 040-103020 www.ticketmaster.se, www.kulturcentralen.nu

—————————————————–

Om föreställningen

Medverkande: Julia Dufvenius, Jennie Silfverhjelm, Krister Kern och David Lenneman

Regi: Sara Giese

Vi vet numera mycket om hur det står till med vår jord, vårt klimat och hur vårt sätt att leva påverkar klimatet. Men hur gör vi för att få våra regeringar, och oss själva, att också fatta tillräckligt drastiska beslut utifrån den informationen? Vad tänker de som vet mest av alla om hotet mot jordens framtid – klimatforskarna?
Mängder av forskare över hela världen ägnar sina yrkesliv åt att kartlägga miljöhotet, försöka hitta strategier och förhållningssätt som kan styra utvecklingen åt ett mer konstruktivt håll. I den här föreställningen, som bygger på intervjuer med fyra etablerade klimatforskare, får vi ta del av forskarnas tankar, rädslor och förhoppningar. Hur är det att komma hem till sin familj på kvällen efter att ha ägnat en hel dag åt katastrofscenarios? Hur bör vi egentligen leva? Och vad är drivkraften bakom att just de blivit klimatforskare?

Forskarna har intervjuats av fyra dramatiker, vilket resulterat i en pjäs med utgångspunkt i intervjuerna. Fyra skådespelare gestaltar pjäsen i en iscensatt läsning. Dramatiker: Ninna Tersman, Anders Duus, Dougald Hine, Jesper Weithz. Manus är sammanställt och bearbetat av Gustav Tegby.
Den iscensatta läsningen är ett samarbete mellan Dramaten, Riksteatern och Östgötateatern. Det är en del av ett större projekt som sker tillsammans med Stockholm Enviroment Institute (SEI), Stockholms Universitet med stöd från VINNOVA.

Längd: 1 timme 15 minuter