21/2 Nära ögat

nara_ogat4Chiffonjén lockade mig. Där fanns nämligen hemliga lådor inbyggda av den finurlige möbelsnickaren. Mormor sa att där var fyra lådor, men hon tänkte inte berätta hur man fick upp dem. Så här börjar berättelsen om Nära ögat och den leder oss ut på ett riktigt ruskigt äventyr.  Mormor är nämligen inte bara en helt vanlig tant…

…hon har också varit en ung, nyfiken och stark tjej!

Utifrån några guldmynt, ett vargskinn, en liten svart pistol, en dagbok, några brev och ett par gråa tänder, som inte liknar tänderna hos någon levande varelse, berättar mormor om sitt liv som ung upptäktsresande. Vi får höra om när hon möter vargflocken och rövarna, när hon får användning av pistolen och hur det kommer sig att de långa grå tänderna hamnar i en av hennes hemligaste lådor.

Med ledorden ”spännande” och ”ömsint” och ”komisk” har Teater Pero gått in i arbetet med Ulf Nilssons underbara berättelse.

Peter Engkvist regisserar och ensemblen tar sig nu an denna rafflande och bitvis otäcka historia med utgångspunkt i det alldeles, alldeles mjuka. (Fr. 4 år)

Regi: Peter Engkvist
På scen: Ulf Eriksson, Baura L Magnúsdóttir och Magnus Lundblad
Musik: Ulf Eriksson
Scenografi & kostym: Lina Serning
Ljus: Mats Ekberg
Foto: Örjan Jacobsson

Spelas 21 februari kl.14.00

Plats: Stenkrossen, Kastanjegatan 13, Lund

Biljetter: Biljettbyrån, Lund, 046-131415 och Kulturcentralen, Malmö, 040-103020
www.ticnet.se, www.kulturcentralen.nu

Pris: 60 kr

Föreställningens längd: 40 min