17/11 Opera für alle

Foto: Carl Thorborg
Foto: Carl Thorborg

Opera, det är väl svårt? Ska jag gå på opera, då måste jag väl vara finklädd? Är opera verkligen något som angår dagens publik? I föreställning Opera für Alle vill Karolina Blixt slå hål på våra fördomar och skapar en operaföreställning där alla är lika välkomna.

I Opera für Alle framför operasångerskan Karolina Blixt en rad välkända musikstycken. Sånger ur verk som Carmen, Don Giovanni, Trollflöjten och Barberaren i Sevilla får ny livskraft när Karolina möter sin publik.

Med en fantastisk röst och dramatisk talang tar hon oss med in i en annorlunda operavärld. Det här är verkligen opera för alla, såväl för den vana operabesökaren som den som går för första gången! På scen ser vi Karolina Blixt, pianisten Samuel Skönberg och en flygel. Scenografin är enkel men med hjälp av mycket kostym, humor och drama blir föreställningen storslagen.

Karolina Blixt är utbildad på Operahögskolan i Stockholm (2007) och har sjungit på de stora opera- och konsertscenerna runt om i Sverige och Europa. Men hon drivs också av att göra klassisk konstmusik tillgänglig för fler än de redan invigda. Hon vill hitta komplement till institutionsscenerna, konsertsalarna och operahusen.

2013 satte hon därför upp föreställningen Opera für Alle på Klara soppteater i Stockholm där den har spelat för fulla salonger. Hon har även spelat den på Helsingborgs Stadsteater och Ulriksdals Slottsteater och nu får hela Sverige möjlighet att se föreställningen när den åker ut på turné med Riksteatern.

”…hon visar sig inta scenen med samma imponerande pondus och elegans som tidigare, i helt väsensskilda roller.” SVD

”Blixt är inte bara operautbildad sångerska, hon har också dramatisk talang och fantastisk scennärvaro…” UPPSALA NYA TIDNING

Spelas: tisdag 17 november kl 19:00

Plats: Lunds Stadsteater

Biljetter: Biljettbyrån i Lund 046-131415 och Kulturcentralen i Malmö 040-103020
www.ticnet.sewww.kulturcentralen.se

Pris: 230 kr / scenpass 190 kr / student 90 kr

Föreställningens längd: 60 min